Filarski Home

Afsluiting van het jaartraject ‘Op weg naar het kunstenaarschap’

|

14 dagen geleden heb ik de laatste les gegeven aan de studenten van het kunsttraject ‘Op weg naar het kunstenaarschap’. Ik had er een super feestelijke dag van gemaakt met hele leuke schilderopdrachten en een afscheidslunch, waar Kees natuurlijk heel erg hard zijn best voor had gedaan. In de middag hebben we een geïmproviseerde tentoonstelling/werkbespreking gehad. Van tevoren was ik erg gespannen.
Er kwamen vragen in mijn hoofd voorbij als: Heb ik ‘mijn mensen’ genoeg geleerd? Bij de werkbespreking/expositie bleek al ontzettend snel hoe hard ‘mijn mensen’ hadden gewerkt en hoe goed ze snapten waar het om ging. Kippenvel kreeg ik van de verhalen, ze hadden zo hard gewerkt. Iemand op Facebook vroeg hoe ik deze metamorfoses voor elkaar kreeg en ik heb geantwoord dat het een soort chemie/ magie is tussen mijn studenten en mijzelf. Het is eigenlijk niet goed uit te leggen. Ik kreeg fantastische mails toegezonden, onder andere van Joop van ’t Veen en Jeanne Kox. Ik ben ontzettend trots op wat er allemaal geschreven wordt over mij en de methodes die ik gebruik in de Filarski Academie. Een academie zonder grootse klaslokalen, maar wel met hele bijzondere input en uitkomsten. Een academie waar je creativiteit ontwikkeld wordt. Het jaartraject wat in januari start zit helemaal vol, maar in september is er nog volop plaats. Wil je weten of het jaartraject ‘Op weg naar het kunstenaarschap’ iets voor jou is? Lees hier meer.

Deel dit:
Facebook Twitter Pinterest Linkedin Email