Filarski Home

Masterclasses

| experimenteer en leer verschillende schilder- en druktechnieken

Hoofdpagina lichtblauw roze 650x300 pix

Mijn eigen ontwikkeling ging via wandkleden maken, textiel bewerken, zijde schilderen, werken met papier tot schilderen met acryl. Tijdens deze ontwikkelingsfase kwam ik op een bepaald moment tot de ontdekking dat de penseel met acrylverf mij danig in de weg zat. Ik kon gewoon niets met die penseel en acryl, dat heeft zeker 5 jaar geduurd. Ik heb zelf heel veel strijd moeten leveren om er toch mee leren om te gaan. Dat betekent niet dat ik niet creatief was, maar werken met die penseel ging niet. Ik heb dat ondervangen door veel te werken in gemengde technieken, bijvoorbeeld acryl met pastelkrijt eroverheen, acryl met oliekrijt, acryl met Oost-Indische inkt, werken op gekreukeld papier. Kortom, ik vond technieken die me beter lagen dan het pure schilderen met acryl en penseel. Ik vond mijn eigen oplossingen, want ik wilde creëren. Zo ontstond de behoefte om me verder te scholen in bijzondere technieken, omdat ik dat creatieve proces belangrijk vind, in welke vorm dan ook.

Vernieuwende technieken leren

De afgelopen jaren hebben de innovatie in het acryl schilderen en de ontwikkeling van nieuwe verfsoorten en mediums niet stilgestaan. En dat boeit mij door mijn eigen ontwikkelingen zo zeer, dat ik besloot de afgelopen jaren veel tijd en geld te steken in het leren van vernieuwende technieken tijdens inspirerende masterclasses in het buitenland. Dit vind ik belangrijk, omdat je niet alleen met schilderen bezig hoeft te zijn als kunstenaar. Er zijn zoveel vernieuwende ontwikkelingen, zulke fantastische manieren om beelden op het platte vlak te maken. Ik wil die kennen en doorgeven aan jou, zodat jij ook jouw creativiteit kwijt kunt. Op vernieuwende manieren. Ik wil jou graag helpen die eigenheid in kunst te vinden, op een manier die past bij jouw identiteit en authenticiteit. Bij Academie Filarski krijg je de mogelijkheid een grote diversiteit aan verschillende technieken te leren. Allemaal even leuk en uitdagend en zeker goed voor jouw creatieve proces.

Foto’s en video’s

Foto’s en video’s van de werkwijze van kunstinspirator Marian Filarski en het werk dat gemaakt is door leerlingen van Academie Filarski kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden.

Agenda Masterclasses

mei 2018

jun 2018

Masterclass Moderne Zeefdruk woensdag 13 juni 2018 t/m vrijdag 15 juni 2018
Masterclass verbluffende technieken dinsdag 26 juni 2018 t/m donderdag 28 juni 2018

jul 2018

Masterclass Metamorfose: uit je comfortzone woensdag 4 juli 2018 t/m vrijdag 6 juli 2018
Masterclass Wabi Sabi zaterdag 14 juli 2018
Masterclass Abstract Schilderen dinsdag 17 juli 2018 t/m donderdag 19 juli 2018

aug 2018

Masterclass Ultieme Vrijheid dinsdag 28 augustus 2018 t/m woensdag 29 augustus 2018

sep 2018

Masterclass Wabi Sabi Totaal dinsdag 4 september 2018 t/m vrijdag 7 september 2018

okt 2018

Masterclass Japan art - schilderen zonder kwast dinsdag 9 oktober 2018 t/m donderdag 11 oktober 2018