Filarski Home

Abstract Schilderen

| 3-daagse masterclass

Abstract painting 2   Abstract painting 1

Iedereen zou moeten leren abstract te schilderen. Waarom? Het maakt je vrijer, het ontwikkelt je intuïtie, en dat zijn beide belangrijke aspecten. Ook voor het figuratieve en half abstracte schilderen.

Abstract schilderen is wat mij betreft moeilijker dan figuratief schilderen. Je hebt namelijk geen houvast meer, geen figuratie kan je helpen. Het gaat nu om een techniek en om kennis van beeldaspecten. Vragen komen om de hoek kijken: Wat vind jij belangrijk in je schilderij? Is dat de lijn? De vorm? De Kleur? Minimalistisch? Expressief? Dat gaan we eerst vaststellen. Het fijne is wel weer dat over abstract schilderen niet echt een definitie te geven is. En dat geeft jou als kunstenaar veel vrijheden.

Zelf werk ik veel vanuit de techniek en voor mij moet het expressief zijn, alles wat ik weet moet ik loslaten, ik kom in de flow en blijf in de flow. Heerlijk. Er zijn heel veel manieren om naar abstracte kunst te kijken, maar vooral heel veel wegen om abstracte kunst te maken. Mijn mening is dat het maken van abstract kunst is, dat je je vrijer gaat voelen dan ooit, en dat je die vrijheid weer kunt gebruiken in je figuratieve of half abstract werk. Nog een voordeel is dat je je intuïtie ontwikkelt. Ook iets waar iedereen aan zou moeten werken.

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag met een aantal technieken of manieren van werken en experimenteren. De volgende stap is het werken naar een kleine serie toe. Stel je open voor alles wat op je pad komt, omarm je eigen kwaliteiten, doe wat JIJ fijn vind om te doen. Samen gaan we zoeken wat jou past. Heb plezier in het DOEN. Het enige wat fout kan gaan in de kunst is ‘niet aan de gang gaan’ en niet nieuwsgierig te zijn. We beginnen altijd op klein formaat, dat zorgt ervoor dat je spontaner, zonder nadenken kunt werken. Als je wilt, kun je later groot werken.

Bekijk alle informatie en meld je aan

  dinsdag 17 juli 2018 t/m donderdag 19 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur

  VOOR NOVEMBER GELDT EEN WACHTLIJST

  Eigen workshop organiseren?

  Mocht de datum je niet uitkomen en je hebt minimaal 5 mensen, dan kun je contact met me opnemen en zoeken we naar een voor jou geschikte datum voor jullie workshop.

  Foto’s en video’s

  Foto’s en video’s van de werkwijze van kunstinspirator Marian Filarski en het werk dat gemaakt is door leerlingen van Academie Filarski kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden.