Filarski Home

Intuïtief Schilderen

| 1-daagse masterclass

     

Ben jij op zoek naar de balans tussen jouw linker hersenhelft (het weten) en jouw rechter hersenhelft (het niet weten, maar voelen – bijvoorbeeld intuïtie)? Dan is de masterclass Intuïtief Schilderen een must voor jou!

Balans vinden

Zelf ben ik ook voorstander van het vinden van de balans tussen de beide hersenhelften. Immers: wanneer je alleen bezig bent met de linker hersenhelft, dan loop je de kans dat je vaak geen idee hebt hoe je verder moet. Denk je alleen maar met rechts, dan gaat het stemmetje in je hoofd ook protesteren: Ik weet het verder niet meer. Wat nu?

Eindeloos door schilderen

Omdat geen van beide op zichzelf ideaal is, ben ik de hersenhelften gaan combineren. Voor mij de ultieme manier van werken en lesgeven. Ik word nu door allebei de helften gevoed. Het weten (je linker hersenhelft) zorgt ervoor dat je weet welk onderwerp je schildert – je inspiratiebron. Je onderzoekt de techniek, dat wat je niet weet (je rechter hersenhelft), die je wilt gaan beoefenen. Wanneer je deze twee ingrediënten van het beeldend werken kent, dan kun je intuïtief verder werken. En in principe dus eindeloos door schilderen. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan…

Wat gaan we doen?

In deze eendaagse masterclass ga je werken met een aantal keuzemogelijkheden. Je leert:

 • een keuze te maken voor een bepaalde manier van werken;
 • in een serie te werken, waar je thuis nog lang mee vooruit kunt.

Het bekijken van jouw eigen kunst is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van deze dag. Want als je dat goed kunt, weet je hoe je verder moet.

Bekijk alle informatie en meld je aan

  woensdag 2 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur

  zaterdag 9 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur

  Masterclass organiseren voor eigen groep?

  Mocht de datum je niet uitkomen en je hebt minimaal 5 mensen, dan kun je contact met me opnemen en zoeken we naar een voor jou geschikte datum voor jullie masterclass.

  Foto’s en video’s

  Foto’s en video’s van de werkwijze van kunstinspirator Marian Filarski en het werk dat gemaakt is door leerlingen van Academie Filarski kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden.