Filarski Home

Metamorfose, uit je comfortzone

| 3-daagse masterclass

Metamorfose1_285x155     Metamorfose2_285x155
We kennen het allemaal: we schilderen en schilderen en tekenen, maar voordat we een goed werk hebben gemaakt, zijn er al tientallen proeven gemaakt die niet toonbaar zijn. Ze liggen op zolders, in mappen, in dozen. Soms kijk je er nog eens naar en daarna gaat de doos weer hoofdschuddend dicht.

(Her)ontdek je eigen creativiteit

Er wordt gewerkt met (oud) of bestaande werkstukken en/of fotomateriaal. Je gaat deze (mislukte) beelden recyclen. Je gaat werken op 20×20, zoekt interessante delen uit je werk dat je op papier maakte. Dat plak je op en je gaat daar lagen paraffine opleggen. Daar ontstaat het nieuwe werk, doordat je er een nieuwe tekening aan toevoegt en delen met olieverf bewerkt. Je werkt vrij klein, waardoor je spontaan kunt reageren. Dus fout kan het niet gaan!

Wat gaan we doen?

Dag 1 – Kennismaken en werken met glacerende en transparante verven en inkten, transfermogelijkheden onderzoeken van fotokopieën op papier en/of doek.
Dag 2 – Foto’s onder was/ dat kunnen ook stukken uit oude werken op papier zijn. Hierover heen gaan we een laag was leggen, hierin weer tekenen en uiteindelijk afwerken met olieverf. Dit alles wordt geplakt op een stukje hout 20×20 cm.
Dag 3 – Aantasten van fotomateriaal of oud werk.

Masterclass organiseren voor eigen groep?

Mocht de datum je niet uitkomen en je hebt minimaal 5 mensen, dan kun je contact met me opnemen en zoeken we naar een voor jou geschikte datum voor jullie masterclass.

Foto’s en video’s

Foto’s en video’s van de werkwijze van kunstinspirator Marian Filarski en het werk dat gemaakt is door leerlingen van Academie Filarski kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden.

Bekijk alle informatie en meld je aan

    woensdag 4 juli 2018 t/m vrijdag 6 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur