Filarski Home

Moderne Zeefdruk

| 3-daagse masterclass

workshop innoverende druktechniek2   workshop innoverende druktechniek1

Ben je geïnteresseerd in druktechnieken en wil je je mogelijkheden uitbreiden, maar vind je:

  • de aanschaf van een drukpers te duur?
  • etsen te moeilijk?
  • zeefdrukken te omslachtig en te vies?
  • dat monoprint te weinig mogelijkheden biedt?
  • hout- en steen- of linoleumdruk te arbeidsintensief?

Ik hield altijd al van druktechnieken, maar wil heel graag kunnen drukken zonder pers, gewoon op de keukentafel. Ik ken zeefdrukken nog uit de tijd van mijn opleidingen. Ik vond het een bijzonder vieze techniek, dat werken met drukinkten die in grote spoelbakken uit het raam verwijderd moesten worden. Erg tijdrovend en niet gemakkelijk.
Nu heb ik een moderne variant gevonden, met goedkope ramen, waarbij je werkt met je eigen acrylverf. Heel simpel te maken en af te drukken. Je gaat je eigen ramen bedekken met het zeefdrukdoek. Je gaat eerst uitproberen op papier, daarna kun je op alle gladde materialen werken die je maar wilt. Denk bijvoorbeeld aan plexiglas, maar ook gewaxt papier.

Bij de masterclass Moderne Zeefdruk kun je fantastische resultaten bereiken, gewoon aan je keukentafel. Dit gaat om een verbluffende techniek, zonder chemicaliën, hoge kosten of investeringen in apparatuur. Deze druktechniek kan toegepast worden op vrijwel alle materialen. Je kunt zowel grafisch als schilderachtig werken en werkt toe naar een serie.

Eigen workshop organiseren?

Mocht de datum je niet uitkomen en je hebt minimaal 5 mensen, dan kun je contact met me opnemen en zoeken we naar een voor jou geschikte datum voor jullie masterclass.

Foto’s en video’s

Foto’s en video’s van de werkwijze van kunstinspirator Marian Filarski en het werk dat gemaakt is door leerlingen van Academie Filarski kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden.

Bekijk alle informatie en meld je aan

    woensdag 13 juni 2018 t/m vrijdag 15 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur