Filarski Home

Japan art – schilderen zonder kwast

| 3-daagse masterclass

     

Bij deze masterclass leer je om niet altijd met een kwast je verf op te brengen. De beweging van je kwast en handen zorgt er toch voor dat je hoofd behoorlijk meedoet op het gebied van het denken. Daarbij speelt dat kritische stemmetje in je hoofd vaak een grote rol: je perfectionisme.

Deze masterclass gaat over contrasten en grote vormen. Je leert hoe je door middel van schudden en vegen andere vormsoorten kunt creëren. Je werkt maar heel af en toe met de penseel, voor de rest laat je de verf vloeien over het werkstuk. Hierdoor heb je minder invloed op het werk en ontstaan er andere vormen dan je ooit zou hebben kunnen bedenken. Je werkt met paraffine, assen, koffie, zand, gemalen eierschalen, daklak en verschillende krijtsoorten. Werkstukken kunnen in aardetinten of in kleur worden uitgevoerd. Uitgangspunt is monumentaal werken met grote contrasten.

Deze manier van werken heeft veel weg van de Wabi Sabi techniek, maar is toch ook weer anders, omdat we ook werken met acrylverf. En werken met kleur kan natuurlijk ook.

Eigen workshop organiseren?

Mocht de datum je niet uitkomen en je hebt minimaal 5 mensen, dan kun je contact met me opnemen en zoeken we naar een voor jou geschikte datum voor jullie masterclass.

Foto’s en video’s

Foto’s en video’s van de werkwijze van kunstinspirator Marian Filarski en het werk dat gemaakt is door leerlingen van Academie Filarski kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden.

Bekijk alle informatie en meld je aan

Meld je aan voor de 3-daagse workshop:

    dinsdag 9 oktober 2018 t/m donderdag 11 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur