Filarski Home

Ultieme Vrijheid

| 2-daagse masterclass

Ultieve vrijheid 1     Ultieve vrijheid 2
Mijn eerste kennismaking met Karel Appel was op de middelbare school. Als 13-jarige met de hele klas in de bus naar Amsterdam, dat was in die tijd echt een belevenis. Op naar de grote stad, naar het Stedelijk Museum. De expo was overweldigend, wat een groots gebaar op die doeken. Ik vroeg me toen wel af: Is dit nou kunst? Vrolijk was het in elk geval wel. Thuis was er helemaal geen draagvlak voor Karel Appel, wel voor oude kunst. Mijn vader, ik hoor het hem nog zeggen: “Wat een rotzooi, dat lijkt toch helemaal nergens op.” 

YES! Karel Appel

Natuurlijk moest ik in 2016 naar het gemeentemuseum in Den Haag naar Karel Appel kijken. Ik ging zijn werk bekijken voor de tweede keer. Met andere ogen. En weer vond ik het overweldigend. Sterker nog, ik voelde de energie, de emotie, de flow in iedere vezel van mijn lijf. Zo ongelooflijk sterk. Dat heb ik nog nooit bij een andere tentoonstelling beleefd. Voor mij schildert Karel Appel het ultieme ‘loslaten’. Gewoon, als een kind, wel met heel veel geweld! Hij mepte een kilo verf hier en een kilo daar. Als je naar de video kijkt, lijkt hij wel te strijden met het schilderdoek. Wat een enorme heftigheid.

Op dat moment voelde ik: hier moet ik een masterclass van maken. Schilderen aan de hand van Karel Appel. Mijn academie staat voor het loslaten van het mooie plaatje. Want wat is er mooier dan naar een museum gaan, overweldigd worden en daarna jezelf uitdagen in het loslaten? Dus heb ik een 2-daagse korte masterclass gemaakt voor iedereen die dat mooie plaatje wil loslaten. Ieder op zijn eigen niveau.

Wat gaan we doen?

We bouwen in snel tempo de les in het loslaten op. Klein beginnen, daarna groter 50×60, en als je wilt groter. Spontaniteit staat voorop, niet nadenken over hoe het eruit ziet, wel werken vanuit je intuïtie, vanuit je hart. Ik begeleid je, zoals ik altijd doe, op jouw eigen wijze naar vernieuwing en vrijheid toe. Wees niet bang: we gaan niet gooien met verf, we gaan ook niet in 1 keer een pot verf over het werk gooien. Je gaat het niet met geweld doen, wel met passie. Omdat ik de deelnemers graag meer ruimte wil geven, kunnen er slechts 6 deelnemers zijn. Wees er dus op tijd bij, want vol = vol.

Masterclass organiseren met eigen groep?

Mocht de datum je niet uitkomen en je hebt minimaal 5 mensen, dan kun je contact met me opnemen en zoeken we naar een voor jou geschikte datum voor jullie masterclass.

Foto’s en video’s

Foto’s en video’s van de werkwijze van kunstinspirator Marian Filarski en het werk dat gemaakt is door leerlingen van Academie Filarski kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden.

Bekijk alle informatie en meld je aan

    dinsdag 28 augustus 2018 t/m woensdag 29 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur