Filarski Home

Wist je dat je je intuïtie in het schilderen altijd moet ontwikkelen?

|

Wist je dat je je intuïtie in het schilderen altijd moet ontwikkelen? Of je nou abstract, half abstract of figuratief wilt werken.

Op de kunstacademie

Op mijn kunstacademie moest ik heel veel intuïtief werken. Ik had geen idee hoe en ik deed dan ook maar wat. Intuïtief werken en alles zelf bedenken, poeh, poeh, dat is hard werken. Maar het heeft mij superveel opgeleverd.
Intuïtief werken zit in je rechter hersenhelft (het niet weten). Nadeel van alleen werken vanuit de intuïtie, is dat je op een gegeven moment tegen een muur knalt en dan weet je niet meer hoe je verder moet gaan.

Op de docentenopleiding

Op mijn docentenopleiding was er geen sprake van intuïtief werken, alles moest geanalyseerd (linker hersenhelft, het weten) en besproken worden. Het ontstaan, het proces etc. Ik vond het niet leuk en helemaal niet fijn. Mijn werken die ik daar heb gemaakt, heb ik bijna allemaal weggegooid. Het was te bedacht en dat wilde ik niet.

Jouw inspiratiebronnetje ontdekken

Later besefte ik dat linker- en rechterhersenhelft samenbrengen super goed werkt. Je bent dan in balans. Je leert daardoor je inspiratiebronnetje kennen en uitvoeren. Je werkt vervolgens met je intuïtie. Dan ben je in balans. Je WEET altijd waar je je ideeën vandaan haalt en je intuïtie wijst je verder op je pad. Omdat ik er zelf ontzettend goed in geworden ben om dit samen te laten werken, help ik jou en anderen ook graag om op deze manier te werken.

Deel dit:
Facebook Twitter Pinterest Linkedin Email