Filarski Home

Workshops

| experimenteer en leer verschillende schilder- en druktechnieken

Hoofdpagina lichtblauw roze 650x300 pix

Mijn eigen ontwikkeling ging via wandkleden maken, textiel bewerken, zijde schilderen, werken met papier tot schilderen met acryl. Tijdens deze ontwikkelingsfase kwam ik op een bepaald moment tot de ontdekking dat de penseel met acrylverf mij danig in de weg zat. Ik kon gewoon niets met die penseel en acryl, dat heeft zeker 5 jaar geduurd. Ik heb zelf heel veel strijd moeten leveren om er toch mee leren om te gaan. Dat betekent niet dat ik niet creatief was, maar werken met die penseel ging niet. Ik heb dat ondervangen door veel te werken in gemengde technieken, bijvoorbeeld acryl met pastelkrijt eroverheen, acryl met oliekrijt, acryl met Oost-Indische inkt, werken op gekreukeld papier. Kortom, ik vond technieken die me beter lagen dan het pure schilderen met acryl en penseel. Ik vond mijn eigen oplossingen, want ik wilde creëren. Zo ontstond de behoefte om me verder te scholen in bijzondere technieken, omdat ik dat creatieve proces belangrijk vind, in welke vorm dan ook.

Vernieuwende technieken leren

De afgelopen jaren hebben de innovatie in het acryl schilderen en de ontwikkeling van nieuwe verfsoorten en mediums niet stilgestaan. En dat boeit mij door mijn eigen ontwikkelingen zo zeer, dat ik besloot de afgelopen jaren veel tijd en geld te steken in het leren van vernieuwende technieken tijdens inspirerende masterclasses in het buitenland. Dit vind ik belangrijk, omdat je niet alleen met schilderen bezig hoeft te zijn als kunstenaar. Er zijn zoveel vernieuwende ontwikkelingen, zulke fantastische manieren om beelden op het platte vlak te maken. Ik wil die kennen en doorgeven aan jou, zodat jij ook jouw creativiteit kwijt kunt. Op vernieuwende manieren. Ik wil jou graag helpen die eigenheid in kunst te vinden, op een manier die past bij jouw identiteit en authenticiteit. Bij Academie Filarski krijg je de mogelijkheid een grote diversiteit aan verschillende technieken te leren. Allemaal even leuk en uitdagend en zeker goed voor jouw creatieve proces.

Foto’s en video’s

Foto’s en video’s van de werkwijze van kunstinspirator Marian Filarski en het werk dat gemaakt is door leerlingen van Academie Filarski kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden.

Workshopagenda

okt 2017

Workshop Wabi Sabi woensdag 4 oktober 2017
Workshop Abstract Schilderen woensdag 11 oktober 2017 t/m vrijdag 13 oktober 2017

nov 2017

Workshop Abstract Schilderen dinsdag 7 november 2017 t/m donderdag 9 november 2017